GroteRoutepaden

Grote Routepaden ontwikkelt en beheert routes

Veertien GR’s en tien Streek-GR’s zijn een referentie voor wandelaars die de meest avontuurlijke en diverse kanten van Vlaanderen willen beleven.

De inzet van lokale vrijwilligers stelt de organisatie in staat om de routes te blijven verbeteren, met kwaliteitscriteria als leidraad. Voor fietsers ontwikkelen ze digitale routes.

Vanuit Vlaanderen bouwen ze mee aan internationale routes. Waar mogelijk verbinden ze paden over de grenzen; vier GR-paden zijn deel van de Europese E-paths.

GR’s zijn rood-wit gemarkeerd, Streek-GR’s zijn geel-rood gemarkeerd.

In Lille passeren 2 routes waar je op kan aansluiten.

Het Sniederspad is rood-wit gemarkeerd en verbindt Antwerpen en Bladel in Noord-Brabant. Het passeert via Wechelderzande en Turnhout.

De Streek-GR Kempen is geel-rood bewegwijzerd. Hij brengt je van Baarle over Hoogstraten en Oostmalle tot in Herentals, het meest zuidelijke punt van deze lus. Daarna via Turnhout en Ravels terug tot Baarle. In het noorden duikt het pad enkele keren Nederland in. Als supplement zijn er verbindingen tussen Oostmalle en Turnhout en tussen Herentals en Geel voorzien. Handig om een aantal kortere wandellussen uit te stippelen.

Wandelen van station naar station, langs GR-paden

‘Treinstappers’ zijn dagwandelingen die je inwijden in de verschillende Vlaamse GR’s. Je kan met het openbaar vervoer naar de start en nadien van het eindpunt weer naar huis. Met de verkortingsmogelijkheden zijn de wandelingen ook haalbaar voor gezinnen met kinderen.  De lengte van de Treinstappers varieert van 18 tot 27 km. Wil je liever een kortere wandeling? De meeste trajecten zijn in te korten door halverwege een bus of trein te pakken. De tochten zijn in beide richtingen beschreven en je krijgt alle info over het openbaar vervoer en horeca onderweg.

Het geheim van Treinstappers: de wandelingen zijn kant-en-klaar, het begin- en eindpunt zijn altijd goed bereikbaar en je krijgt tips voor leuke bezienswaardigheden en horeca onderweg.

Ook al is er in Lille geen treinstation, we liggen wel op de route voor de Treinstapper Tielen - Turnhout.

 Naar de Treinstappers-route