Infomoment bakkers en ovenbouwers Bakhuisje Molen In Stormen Sterk

  • maandag 2 oktober 2023 van 19 tot 21 uur
Gemeentehuis
De windmolen In Stormen Sterk in Gierle krijgt er volgend jaar een bakhuis bij. In een modern bijgebouw naast de molen wordt een authentieke bakoven gebouwd. Zowel voor de bouw van de oven als voor de latere bakkerswerking zoekt Kempens Landschap samen met de gemeente Lille vrijwilligers.

Om de werking van het bakhuis aan de molen verder te kunnen uitbouwen, zijn de molenaars op zoek naar helpende handen. Zowel voor de bouw van de oven als voor de latere bakkerswerking worden gemotiveerde vrijwilligers gezocht.

Wie interesse heeft om vrijwilliger te worden, is welkom op maandag 2 oktober om 19 uur in het gemeentehuis. Kan je er niet bij zijn? Dan mag je contact opnemen met onze dienst toerisme. Elke laatste zondag van de maand is de molen trouwens geopend en dan geven de molenaars je ook graag meer informatie.

In samenwerking met de gemeente Lille heeft Kempens Landschap voor dit project een subsidie van Leader verkregen. Dat is een subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling waarbij we kunnen rekenen op Europese, Vlaamse en provinciale steun. LEADER Kempen Zuid verleent een subsidie voor de bouw van het bijgebouw met authentieke bakoven. Samen met verschillende vrijwilligers, lokale verenigingen en landbouwers willen we bovendien een educatieve wandeling doorheen de graanvelden uitstippelen. Hierdoor leert een brede doelgroep, jong en oud, hoe het proces van graan tot brood verloopt.

Voor geïnteresseerden is er een infomoment op maandag 2 oktober om 19 uur in het gemeentehuis van Lille.

Locatie

Gemeentehuis
Rechtestraat , 2275 Lille

Prijs

  • gratis

Leeftijd

vanaf 18

Organisatie

Toerisme Lille
Rechtestraat 44 , 2275 Lille
Naar top