Tripel Heymans

Thuisbrouwerij FloRik uit Wechelderzande lanceert een nieuw biertje, Tripel Heymans, ter ere van de overleden schilder Adriaan Jozef Heymans. Met dit Sterk & Fier bier willen ze lokale kunstprojecten promoten.

Naast Tripel Heymans kan je bij thuisbrouwerij FloRik ook terecht voor een Wechelaer, Dronkaerts of andere huisgebrouwen seizoensbieren.

 

Strijdersbier

VZW Hopperfly was al enige tijd bezig met het brouwen van eigen bieren op amateurbasis. Naast de interesse in deze bieren volgden ze ook al geruime tijd enkele goede doelen. Daardoor rijpte het idee om deze te combineren.

Als gevolg daarvan is de VZW Hopperfly ontstaan. Er worden artisanale bieren gebrouwen en gepromoot en de volledige opbrengst wordt geschonken aan verschillende goede doelen.

Het Strijdersbier werd in samenwerking met brouwerij Florik uit Wechelderzande op de markt gebracht ten voordele van stichting “De kleine strijders”.

Stichting De Kleine Strijders zet zich in voor projecten in en rondom het ziekenhuis. Deze projecten veraangenamen het verblijf en de zorgervaring voor onze kleine strijders en hun naasten.

Het Strijdersbier is een zacht amberkleurig bier, gebrouwen met vijf verschillende moutsoorten en twee soorten hop.