Graanwindmolen 'In Stormen Sterk'

Deze molen is een stenen grondzeiler, type buitenkruier. De wieken worden van op de begane grond opgezeild en langs buiten door middel van een kruihaspel naar de wind gezet. Met een spanwijdte van 26,5 meter is het één van de grootste molens in het land.

Van akker tot bakker legt het graan een hele weg af. Waarom dat nodig is en hoe dat in zijn werk gaat, laten de molenaars van In Stormen Sterk je beleven met al je zintuigen. Kom kijken, voelen, ruiken, horen, proeven en laat je onderdompelen in een oude maar boeiende wereld. Daarna smaken die boterham, die pistolet en dat stokbrood nog lekkerder!

De vrijwillige molenaars stellen de molen In Stormen Sterk open voor bezoekers, en vertellen enthousiast over de molen en het malen van graan. 

De molen bezoeken

De molen is elke laatste zondag van iedere maand open. Je vindt hem in de Molenstraat in Gierle.

  • Van april tot en met september van 10 tot 17uur.
  • Van oktober tot en met maart van 13 tot 17uur.

Toerisme Lille heeft een molenwandeling uitgewerkt op het wandelknooppuntennetwerk Kempense Beemden die de twee molens van Lille, de Slagmolen en In Stormen Sterk, met elkaar verbindt. Je vindt ze onderaan deze pagina terug.

Geïnteresseerd om molenaar te worden?

vzw Levende Molens organiseert voor de 23ste maal een opleiding tot molenaar en molengids. Meer informatie kan je terugvinden op hun website.