Domein Walterus

Van passie voor wijn tot passie voor wijnbouw

Alles begon in 2010 met aanvang van een reeks cursussen die ze voltooiden op vlak van wijnbouw, wijn maken en sterke dranken. Enige tijd later werd er een eerste testveld van druivelaars aangelegd. Al vlug zou blijken dat het een uit de hand gelopen hobby werd.

In 2018 werd voor het eerst een rode wijn 'Walterus Linde' van het oogstjaar 2017 als primeur gepresenteerd aan het publiek. In 2019 konden ze van het oogstjaar 2018 met trots een uitbreiding van hun gamma voorstellen met een witte wijn 'Walterus Lenthe' en rosé wijn 'Walterus Arden'. De namen Linde en Lenthe zijn de namen van hun dochters. Weldra zal het gamma opnieuw uitbreiden met rode wijnen van oogstjaar 2018. Samen willen ze onze Belgische wijnen aanbieden als een kwalitatief product uit onze regio.

EMS Gins

Naast een passie voor wijn maken werd er al een stap in de richting gezet van de stokerij door eerder een reeks likeuren te produceren. Het distillatieproces van de alcohol die ze gebruikten om fruit,... op te leggen, prikkelde de geest voor een nieuwe uitdaging. Zo begon het idee van stokerij EMS te rijzen.

Hun eerste gin werd geboren en gedoopt met de naam 'DIVINITY', een Kempische gin van kweeperen, hop en een verscheidenheid aan specerijen. De gins kreeg wat later gezelschap van 'ORENDA' gin en 'TRINITY' gin.

Hiernaast werd het gamma verder uitgebreid met andere nieuwe soorten dranken zoals o.a. rum.