Gault & Millau

Heerlijk culinair genieten op hoog niveau? Dat kan in Lille! 
Gault & Millau zet in 2025 wederom 2 restaurants in Lille in de kijker.

Ook in 2024 werd de Gault & Millau Wijngids uitgebracht. De gids bundelt de beste Belgische wijnen van de beste Belgische wijndomeinen en ambieert een referentie te worden binnen de Belgische wijnwereld. Het is dan ook een grote eer dat er een Lils wijndomein in vermeld wordt.

Terroir

In Gierle kan je aanschuiven bij Terroir. Terroir, gevestigd in een voormalig café omringd door velden, biedt een unieke culinaire ervaring onder leiding van ambachtsman Ivan Menten. Onder het motto "werken met vlees, met een verhaal en een goede herkomst" staat kwaliteitsvlees centraal. Zij ontvingen een mooie score van 14,5/20.

Remise

Nog in Gierle kan je terecht bij Remise. Ontspannen tafelen en genieten in een gemoedelijke en eigentijdse sfeer. De filosofie van Chef Dave Oomen en gastvrouw Elien Daneels is dat de gerechten gebaseerd zijn op smaak en passie. Er wordt uitsluitend met seizoensgebonden producten gewerkt, verrijkt met de klassieke keuken. De creativiteit van Dave is de drijvende kracht in de keuken en de persoonlijke gastvrijheid van Elien is aanstekelijk. Zij halen een mooie score van 12,5/20.

 

Remise

Wijndomein Walterus

Domein Walterus is het geesteskind van Annick Milis en Reinout Moonen uit Poederlee. Daar planten zij in 2010 hun eerste ranken. De naam van hun domein vinden ze in de geschiedenis van Lille. Walterus is in 1209 immers de eerste Heer van Poederlee. 

In de wijngaard staan merlot en cabernet franc, wat vrij zeldzaam is in ons land. Daarnaast zijn ook sauvignon blanc, solaris en cabernet cortis aangeplant. Domein Walterus produceert vier wijnen en een mousserende wijn.