Gault & Millau

Heerlijk culinair genieten op hoog niveau? Dat kan in Lille! Gault & Millau zet in 2023 maar liefst 3 restaurants in Lille in de kijker.

In juni 2023 werd de allereerste Gault & Millau Wijngids uitgebracht. De gids bundelt de beste Belgische wijnen van de beste Belgische wijndomeinen en ambieert een referentie te worden binnen de Belgische wijnwereld. Het is dan ook een grote eer dat er een Lils wijndomein in vermeld wordt.

Terroir

In Gierle kan je aanschuiven bij Terroir. Au Comptoir werd afgelopen zomer Terroir. Zelfde locatie, keuken, beleving en quotering. Wél met andere bezetting. Chef Ivan Menten ging een associatie aan met slager-leverancier Filip Ceursters uit Oosthoven onder de leuze “werken met vlees, met een verhaal en een goede herkomst”. Ceursters is onder meer gespecialiseerd in rundvlees, dry-aged entrecote, côte à l’os en charcuterie die hij in eigen atelier vervaardigt. Kalfszwezerik is goud gekorst en combineert Ivan Menten met gebakken eekhoorntjesbrood, fijngesneden, gekonfijt witloof en krachtige kippenjus. Wilde eend is mooi rosé gehouden en smaakt verfijnd in combinatie met sublieme saus, een paar jonge wortelen, op hun geheel en deels als puree, en luchtige pommes dauphines. Smaakvolle dame blanche, echter zonder verse room. Zij ontvingen een mooie score van 14,5/20.

Remise

Nog in Gierle kan je terecht bij Remise. Chef Dave Oomen en gastvrouw Elien Daneels ontvangen in een fraai en gezellig ingericht restaurant. Smaakrijke en leuke voorgerechten met onder meer kroketjes van Secreto 07 en gyoza met vlees van sappige kippendijen. Tapas van desserten voor fervente zoetekauwen. Zij halen een mooie score van 12/20.

 

Remise

Barola

Naast deze 2 restaurants heeft Gault & Millau een derde restaurant in Lille aangeprijsd! Barola in Gierle staat op de kaart onder de selectie POP. De selectie omvat toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. en dit vaak met de focus op 1 top product of bereiding. Lekker genieten van smakelijke gerechten in een origineel kader, met kwaliteit als belangrijkste "Gault&Millau" criterium. Geniet in Barola van lekker eten in een relaxte sfeer.

Wijndomein Walterus

Domein Walterus is het geesteskind van Annick Milis en Reinout Moonen uit Poederlee. Daar planten zij in 2010 hun eerste ranken. De naam van hun domein vinden ze in de geschiedenis van Lille. Walterus is in 1209 immers de eerste Heer van Poederlee. 

In de wijngaard staan merlot en cabernet franc, wat vrij zeldzaam is in ons land. Daarnaast zijn ook sauvignon blanc, solaris en cabernet cortis aangeplant. Domein Walterus produceert vier wijnen en een mousserende wijn.