Over ons

Wie zijn we?

De dienst Toerisme is, samen met haar partners, verantwoordelijk voor de uitwerking van het toeristisch beleid in de gemeente Lille. Je kan ons terugvinden op de 1e verdieping van het gemeentehuis. Tijdens de openingsuren kan je aan het onthaal terecht voor fiets- en wandelbrochures van Lille en omstreken. Buiten onze openingsuren hopen we je met deze website zo goed mogelijk verder te helpen. Voor folders kan je ook terecht in één van onze infopunten.

Heb je een concrete vraag, voorstel of een leuk idee? Wij helpen u graag verder en staan open voor alle ideeën.

Toerisme is geen doel op zich maar een middel om meerwaarde te creëren voor alle betrokken van een plek. Dit in een goed evenwicht tussen bewoner, bezoekers, ondernemer en plek.

We streven ernaar om deze website zo volledig mogelijk te houden. Alle feedback, aanvullingen of opmerkingen zijn zeker welkom.

Als vrijwilliger aan de slag

De dienst Toerisme is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om kleine en grote taken op te nemen. Woon je nabij één van onze wandelingen die je regelmatig zelf wandelt? Of zit je dagelijks op de fiets en passeer je één van onze routes? Word peter of meter en hou ons op de hoogte als er iets niet meer klopt aan de route.

Heb je een leuk idee om een activiteit uit te werken? Of wil je praktisch je handen uit de mouwen steken? Dan schakelen we je graag in bij één van onze activiteiten.

Ben je gids en wil je één van onze wandelingen gidsen of wil je je opleiden tot gids? Ook daar helpen we je graag mee verder.

Hoe bereik je ons?

 • Tijdens de openingsuren of op afspraak
  Gemeentehuis Lille
  Rechtestraat 44
  2275 Lille
  014 70 29 03

 • toerisme@lille.be

 • Route You 

  Route You is een website en app waar je wandelingen, fietsroutes en mountainbike routes kan terugvinden. Onder de noemer ‘Geniet van Lille’ vind je er nu ook alle routes in onze gemeente terug. Wil je één van de routes uittesten? Je kan ofwel de app gebruiken op je gsm of je kan de gpx-file downloaden. Zo kan je de tocht op je fiets- of wandel-gps uploaden of op je sporthorloge. Het overzicht van de routes vind je op de website van Route You.

Partners en samenwerkingen

Een overzicht van onze partners en samenwerkingsverbanden kan je hieronder terugvinden.