Recepten met streekproducten

Verlekkerd door al die streekproducten? Koop ze bij de lokale ondernemer en ga zelf aan de slag!

Lekker Kempens

'Lekker Kempens: Een rondreis langs lokale producten en gerechten' is een boek dat uitgebracht werd door Davidsfonds. het is een project van Kempen kookt! dat een unieke samenwerking is tussen drie Antwerps-Kempense erfgoedcellen, vzw Rurant en Vormingplus Kempen. De projecten werden ondersteund door het Europese subsidiëringsprogramma LEADER.

Je kan het boek ontlenen bij de bibliotheek van Lille.

Het lokale bier 'Gageleer' wordt er al zeker in vermeld en daarom doen we je ook een receptje cadeau.

Sabayon met Kempens streekbier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eierdooiers
  • 4 halve eierdopjes bier (best met een hoge gisting, met een hoog alcoholpercentage)
  • 4 halve eierdopjes suiker

Bereiding (10min)

Doe de eierdooiers in een steelpannetje. Meng de suiker en het bier onder de eierdooiers. Zet het pannetje op een matig vuur en klop ononderbroken tot een schuimige sabayon. Je kunt de sabayon op zichzelf serveren of als saus bij een bolletje hoeve-ijs.