Wandelnetwerk 'Kempense Meren'

Wandelnetwerk Kempense Meren serveert 270 kilometer wandelplezier in de gemeenten Dessel, Mol en Retie.

De naam van het wandelnetwerk verwijst naar het waterrijke landschap, zo typisch voor Mol en Dessel. De ontginning van het witzand in de regio vanaf de tweede helft van de 19e-eeuw creƫerde een lappendeken van meren, vijvers en plassen. Vele daarvan zijn vandaag schitterende natuurgebieden, andere aantrekkelijke recreatiedomeinen.

Op de autovrije jaagpaden langs de kanalen is het heerlijk fietsen. Bovenop de Sas4-Toren, bij een kruispunt van zomaar even 3 kanalen, geniet je van een adembenemend panorama. Andere bijzondere plekken zijn de watermolen aan de Kleine Nete in Retie of de norbertijnenabdij van Postel. Geen zaligere manier om je wandeling af te ronden dan met een abdijbiertje.

De wandelnetwerkkaart wordt aan het onthaal in het gemeentehuis (cash te betalen) en online via Kempen verkocht. De kaart kost 8 euro.

Opmerkingen over de bewegwijzering dan kan je melden via www.routedokter.be.

4855 rood-witte borden

Het wandelnetwerk werkt met knooppunten net zoals het fietsknooppuntennetwerk. Je volgt gewoon de rechthoekige, rood-witte borden van knooppunt naar knooppunt. Toerisme provincie Antwerpen plaatste maar liefst 4855 borden van die borden. Je kan de borden in twee richtingen volgen.